NOUTATI CEFIN TRUCKS
Parteneriat CEFIN TRUCKS si BAS TRUCKS in Romania
[ 28 Mai 2014 ]
CEFIN TRUCKS si BAS TRUCKS – una dintre cele mai mari companii din lume in domeniul achizitiilor si vanzarii de camioane rulate – si-au unit fortele intr-un parteneriat care este deja operational in Romania de la mijlocul lunii februarie 2014.

“Am finalizat repozitionarea Cefin Trucks ca specialist in vanzarile de camioane rulate in Romania”, declara Stefano Albarosa, CEO-ul Companiei. “Incepand cu 2010, piata de camioane rulate a fost considerata strategica de managementul CEFIN; am identificat in acest segment posibilitatea de a genera volume semnificative pentru activitatile noastre de achizitii si vanzari. Suntem mandri ca in ultimii ani am fost constanti in obiectivul nostru de a oferi o dimensiune multibrand distributiei de camioane in Romania.”

Acest parteneriat comercial consta intr-un acord in ceea ce priveste achizitiile si vanzarile de camioane rulate, valorificand astfel experienta BAS Trucks combinata cu intelegerea pietei locale pe care CEFIN a castigat-o in peste 18 ani de activitate in Romania. O selectie din camioanele cumparate de BAS Trucks si CEFIN este disponibila pentru clientii din Romania in filialele Cefin Trucks. Colaborarea a produs rezultate inca de la inceput: de la achizitia primului camion (finalul lunii februarie), mai mult de 150 unitati au fost cumparate; acest debut incurajator reprezinta o garantie ca obiectivele de vanzari de peste 1.000 de camioane rulate vor fi atinse la finalul anului 2014. Clientii CEFIN au acces nu numai la stocul local, dar si la oferta completa de peste 1.500 de camioane si semiremorci oferite de BAS Trucks. BAS Trucks are in proprietate un stoc de peste 1.500 de vehicule in Olanda, acoperind o gama larga de tipuri, marci si vechimi. BAS Trucks vinde anual peste 6.000 de unitati catre aproximativ 100 de tari din lume, prin urmare o asemenea diversitate a stocului este esentiala. BAS Trucks considera ca Romania este o piata strategica, date fiind volumele actuale de vanzari si potentialul de dezvoltare, astfel ca implicarea pentru a oferi un serviciu exceptional si un stoc de vehicule care sa raspunda cerintelor pietei locale este sporita.

Pana in 2013 vanzarile medii anuale realizate de BAS Trucks direct in Romania au depasit 300 unitati; de altfel, Romania a fost in mod constant in top 5 al celor mai bune piete BAS Trucks in ultimii ani. In plus, Romania este una dintre cele mai importante tari pentru achizitia de camioane, cu un record istoric atins in 2010 cand au fost cumparate local peste 1.000 unitati! In 2011 a fost stabilit un acord cu Raiffeisen Leasing Romania pentru a oferi clientilor posibilitatea de a achizitiona camioane rulate de la BAS Trucks printr-o societate de finantare locala.

“In Cefin Trucks am gasit un partener local puternic, alaturi de care putem transforma Romania in piata de export #1 a BAS Trucks si un pivot al afacerilor noastre in zona de Sud Est a Europei (Romania, Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria si tarile fostei Iugoslavia). Aceasta cooperare va permite companiei noastre sa atinga potentialul pe care il are piata romaneasca”, apreciaza Caspar van Heertum, CEO al BAS Trucks. “Valorificand cunoasterea Cefin Trucks a pietei locale si a zonei SEE, putem sa cumparam si sa vindem mult mai usor de la / catre clienti romani. Mai mult decat atat, intreg procesul de cumparare este mai facil pentru ca o selectie din stoc este accesibila local, fara sa mai fie necesara calatoria in Olanda. Un alt avantaj specific atat pentru noi, cat si pentru clientii nostri, este ca putem avea preturi mai competitive atunci cand cumparam si vindem in Romania si zona SEE, deoarece vehiculele nu mai trebuie transportate in Olanda, ele pot fi parcate la sediile Cefin Trucks, eliminand astfel costurile de transport suplimentare.” Van Heertum concluzioneaza ca are ”mare incredere in acest parteneriat si ca asteptarile sunt cu adevarat mari!”

Despre BAS TRUCKS
BAS Trucks face parte din EXA Holding, o companie olandeza de familie care si-a inceput activitatea in anii ’60 ca dealer Volvo; in prezent, este formata din 10 companii separate si are peste 750 de angajati in Olanda si Germania. Ingloband mai multe companii, BAS poate oferi toate produsele si serviciile pentru clientii din domeniul transporturilor, punand in practica asa-numitul ‘Global Truck Concept’: BAS poate oferi camioane noi (fiind dealer autorizat Volvo si DAF), camioane rulate, servicii legate de intocmirea documentelor de export, transport, piese de schimb, leasing, servicii de inchiriere, solutii de management al flotelor, training, adaptari ale configuratiilor vehiculelor, servicii speciale de vopsitorie, reparatii. BAS Trucks – prin activitatea de import si export de vehicule rulate – este cea mai mare companie din grup; cu un stoc propriu de peste 1.500 de vehicule si o echipa de vanzari ai carei membri vorbesc 16 limbi, livreaza anual peste 6.000 de camioane catre aproximativ 100 de tari. Vizitati: www.exa-holding.com si www.bastrucks.com.
Copyright AUTOMOTIVE INVESTMENT CORPORATION SRL | Realizat de Concept24