NOUTATI CEFIN TRUCKS
PREMIUM TRUCK PARTS a devenit MEC DIESEL SEE
[3 martie 2016]
Premium Truck Parts, divizia activa in importul si distributia de piese de schimb si lubrifianti a Automotive Investment Corporation, a devenit MEC-Diesel South East Europe (Mec-Diesel SEE), prin preluarea de catre Mec-Diesel SpA Italia.

Mec-Diesel SEE devine astfel un furnizor cu o expertiza unica in industria auto in Romania: specializare in componente pentru motoare si distributie de piese de schimb si lubrifianti pentru vehicule comerciale. La portofoliul actual de produse s-au adaugat grupele de piese specifice motoarelor in care Mec-Diesel are o experienta de peste 30 de ani.

Mec-Diesel SpA s-a infiintat in Torino (Italia) in 1983, ca furnizor de piese de schimb pentru motoare ale gamei de autovehicle comerciale Iveco. Pana in prezent, catalogul a fost dezvoltat la peste 10.000 de repere care se afla in permanenta in stocul central in Italia. Mec-Diesel ofera atat piese de schimb, cat si motoare complete pentru vehicule grele IVECO, Mercedes-Benz, MAN, Scania, Volvo, Renault Trucks, dar si pentru vehicule comerciale usoare apartinand tuturor marcilor. Din totalul de 30.000.000 euro cifra de afaceri in 2015, peste 30% a fost realizat din vanzari la export. Compania italiana efectueaza anual 6.000 de livrari internationale catre peste 50 de tari. Dintre acestea, doar 5% din vanzarile la export au fost realizate in 2015 in Romania, in principal catre Premium Truck Parts.

Pier Vincenzo Pellegrino, Presedintele Mec-Diesel SpA, declara ca Romania a fost vizata pentru inceperea dezvoltarii in Sud Estul Europei pentru ca este indiscutabil una dintre pietele din aceasta zona cu cea mai rapida dezvoltare. Alegerea Premium Truck Parts ca partener in devoltarea prezentei directe a Mec-Diesel in Romania a fost o alegere naturala, PTP fiind cel mai important client al firmei italiene din tara. Negocierile au durat putin peste 3 luni.

Noua companie va avea un management integral local, va fi operationala din aceleasi sedii si cu aceeasi echipa. Pier Vincenzo Pellegrino continua: “Mec-Diesel SEE este o entitate autonoma care are deja o structura de management cu o profunda cunoastere a pietei locale si cu experienta din 1995. Mec-Diesel Italia va oferi suport reprezentantei din Romania in achizitii, marketing, vanzari, dezvoltarea portofoliului de produse si finantare.”

Planurile Mec Diesel SEE pe termen mediu vizeaza cresterea cifrei de afaceri cu peste 20% de la an la an, evolutie bazata pe specializarea in motoare si subansamblele lor - aceasta va permite abordarea a noi segmente de clienti si dezvoltarea de noi parteneriate strategice. Unul dintre aceste noi segmente de clienti este cel al profesionistilor in reparatii de motoare. Monica Dan – Director General al Mec-Diesel SEE explica: “Engine Profesional Parteners este un program in care sunt incluse service-uri specializate in reparatii si reconditionari de motoare, ce vor deveni ulterior service-uri partenere, avand conditii comerciale speciale. Acordam acestui nou segment de piata o atentie deosebita, una dintre primele actiuni comerciale fiind organizarea unui training intensiv la inceputul lunii martie. Intentia noastra este sa crestem ponderea componentelor de motor in vanzarile noii companii la 50% in urmatorii 3 ani. Vorbim de o triplare a importantei acestui segment de produse comparativ cu structura vanzarilor Premium Truck Parts de pana acum. Deci tindem sa devenim singurul distribuitor de anvergura specializat in motoare pe piata din Romania”.

In ceea ce priveste planurile de continuare a dezvoltarii internationale a Mec-Diesel, Pier Vincenzo Pellegrino declara ca ia in calcul posibilitatea unei preluari similare in Spania. Mec-Diesel SEE va fi punctul de referinta pentru extinderea si controlul pietelor din Bulgaria, eventual Republica Moldova si expansiunea in 2017 in tarile fostei Iugoslavii.

„Acest nou parteneriat reprezinta un pas important in restructurarea Automotive Investment Corporation, care ramane in continuare sub brandul Cefin Trucks cel mai mare distribuitor specializat de vehicule comerciale rulate din Romania. Centrul de asistenta multi-brand de la Chiajna (autostrada Bucuresti-Pitesti) este unic in tara prin dotari tehnice, capacitatea de reparatii, numarul de angajati si suprafata spatiului de reparatii organizat in mai multe ateliere”, a precizat Stefano Albarosa – CEO al Automotive Investment Corporation SRL.


Vizitati www.mecdiesel.ro
Copyright AUTOMOTIVE INVESTMENT CORPORATION SRL | Realizat de Concept24