NOUTATI CEFIN TRUCKS
Comunicat de presa Cefin Trucks
[ August 2013 ]
CEFIN activeaza de peste 17 ani in domeniul auto ca furnizor de servicii si produse integrate pentru lumea transporturilor, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai mari distribuitori de autovehicule comerciale din Romania.

CEFIN anunta o noua strategie de business si o abordare inovativa a distributiei de autovehicule comerciale - Cefin Trucks – un concept multi-brand atat pentru vehicule noi cat si pentru rulate care depaseste sfera vanzarilor clasice si integreaza servicii de achizitii, trade-in, valorizare de vehicule (chiar si parcuri "reci"), service si distributie de piese de schimb.

“Ca dealer autorizat, intr-o piata in care numarul de unitati comercializate nu este ofertant pentru un distribuitor de dimensiunile lui Cefin si toti importatorii fac vanzari directe prin forta de vanzari angajata, devenise o certitudine ca trebuie sa oferim ceva mai mult si mai diferit decat simpla vanzare de vehicule” explica Stefano Albarosa. Astfel, oferta Cefin Trucks este mai mult decat o abordare multi-brand; se refera la solutii complexe si flexibile pentru clienti, integrate intr-o abordare 360 de grade:

  • achizitii vehicule uzate de la clientii care doresc sa isi reduca dimensiunile flotei oferind un pret corect
  • achizitii de vehicule rulate care nu sunt in stare de functionare, eliberand astfel resurse financiare blocate in active neproductive
  • vanzare de vehicule noi si rula
  • trade-in-uri fara limitarea numarului de vehicule achizitionate sau predate (de exemplu, client poate vinde 5 vehicule rulate si cumpara in schimb doar unul singur nou)
  • buy-back prin garantia pe care o da producatorul de a rascumpara un anumit vehicul la o valoare prestabilita dupa un numar de ani
  • consultanta in finantare pentru orice tip de vehicule
  • servisare si piese de schimb pentru orice vehicul comercial
“Obiectivul nostru numarul 1 ramane sa adaugam valoare afacerilor clientilor nostri prin competitivitate, complexitatea si flexibilitatea ofertelor noastre. In continuare dorim sa oferim solutii reale integrate si invitam orice transportator sa ne provoace cu orice cerinta legata de optimizarea flotelor lor.”

Incepand cu 2010 piata de vehicule rulate a fost considerata ca strategica de managementul Cefin pentru a largi paleta de produse ofertate; acest segment este foarte dinamic si poate sa reprezinte o importanta oportunitate pentru clienti in special intr-un context economic de criza unde reducerea de cheltuieli si de volum total al investitiilor este obiectiv primar. Am gasit in acest segment posibilitatea de a genera volume importante pentru activitatea noastra comerciala. Aceasta nu exclude bineinteles vanzarea de vehicule noi, dar nu privim aceste activitati comerciale ca fiind separate, echipele de vanzari nu sunt specializate in noi sau rulate. Noi analizam parcurile clientilor nostri si oferta noastra este integrata si foarte adaptata nevoilor lor, vizand atat dezvoltarile de flote, cat si valorificarea activelor “reci”. Aceasta abordare este mai mult orientata catre nevoile clientilor, este atitudinea unui specialist si de aceea ne-am pozitionat ca “Specialistul tau in camioane”. Oferim o dimensiune multibrand atat pentru vehicule rulate, cat si pentru vehicule noi – continua CEO-ul Cefin.

Obiectivele strategice ale companiei vizeaza consolidarea brandului Cefin prin comunicarea sub umbrela Cefin Trucks, o marca de distributie unica si puternica, cu o imagine bine conturata si o noua pozitionare foarte diferentiata in piata auto. In acest sens toate cele 8 locatii de vanzari si service autorizat ale Cefin vor fi branduite Cefin Trucks, proces care este in derulare si care se va incheia la inceputul lunii octombrie, cand imaginea retelei Cefin va fi una noua. Tot la imagine si la imbunatatirea serviciului oferit pentru clienti va contribui si mutarea sediului de la Ploiesti in Parcul Industrial, intr-o noua locatie modernizata, mult mai accesibila si cu un spatiu de servisare mai bine organizat.

Obiectivele operationale pana la final de an vizeaza vanzarea a peste 2000 de unitati (atat vehicule noi, cat si rulate), adica 10% mai mult decat volumele realizate in 2011, primul an in care livrarile Cefin au fost preponderent de vehicule rulate (aproximativ 60%) si realizarea a peste 22 milioane eur cifra de afaceri din operatiuni after-sales (service si distributie de piese de schimb). In acest context Cefin ramane in continuare si cel mai performant distribuitor de produse Iveco cu aproximativ 45% din vanzarile totale al acestui brand in Romania.

Copyright AUTOMOTIVE INVESTMENT CORPORATION SRL | Realizat de Concept24